Verkkouutiset

Pitkittynyt taantuma pitää asuntokauppaa jäissä pääkaupunkiseudulla

Pääkaupunkiseudulla asuntokauppa nojaa tällä hetkellä lähes ainoastaan alle 300 000 euroa maksaviin asuntoihin. Suuret asunnot eivät nyt käy kaupaksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ostajat kiinnittävät myös paljon huomiota asunnon kuntoon, remontoitaville kohteille ei ole juurikaan kysyntää.

– Pitkittynyt taantuma pitää asuntokauppaa jäissä. Toisaalta on myös nähtävissä, että alkukesällä näytöissä käyneet ihmiset ovat kesätauon jälkeen palanneet markkinoille, kertoo Helsingin OP-Kiinteistökeskuksen toimitusjohtaja Merja Siivonen.

Vuoden toisella neljänneksellä asuntojen hinnat nousivat pääkaupunkiseudulla 2,1 prosenttia.

– Osaltaan nousua selittää juuri se, että tällä hetkellä kauppaa käydään hyväkuntoisilla ja pienillä asunnoilla, sanoo Siivonen.

Vantaa on ollut pidempään pääkaupunkiseudun asuntokaupan veturi.

Yksi piristymiseen vaikuttava tekijä on Kehäradan varrelle rakennettavat asunnot. Nämä kiinnostavat ostajia koko pääkaupunkiseudulta.

OP-Pohjolan kiinteistönvälitysjohtaja Kenneth Sandberg arvioi, että kaiken kaikkiaan asuntomarkkinoilla on rauhallista ainakin seuraavan puolen vuoden ajan.

– Kohteiden hinnoissa ei kuitenkaan tule tapahtumaan suuria muutoksia. Kasvupaikkakuntien hinnat pysyvät ennallaan tai nousevat edelleen vähän ja muualla koemme pienen pieniä hinnan laskuja.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)