Verkkouutiset

Uusien asuntojen myyntimäärä kasvoi viime vuonna neljänneksen

Asuntokaupan tahti oli viime vuonna selvästi edellisvuotta vilkkaampi uusissa asunnoissa ja jonkin verran parempi käytettyjen asuntojen puolella, kertoo Kiinteistönvälitysalan Keskusliitto KVKL.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Vuodesta 2016 muodostui Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton mukaan kokonaisuutena parempi asuntokauppavuosi kuin vuodet 2014 ja 2015 ovat olleet. Asuntokaupan vilkastuminen kasvatti kiinteistönvälitysalan liikevaihtoa..

Uusien asuntojen kauppamäärä kasvoi viime vuonna noin 25 prosenttia edellisvuoteen verrattuna. Vanhojen asuntojen kasvoi noin 3,5 prosenttia. Vanhojen kerrostaloasuntojen kauppamäärä kasvoi yli 5 prosenttia, rivitaloasuntojen noin 2,5 prosenttia ja omakotitalojen vajaalla prosentilla.

– Maan talouden kehittymisen kannalta on erityisen tärkeää, että asuntokauppa kehittyisi jatkossakin myönteisesti – niin suuret ovat asuntokaupan positiiviset talousvaikutukset eri puolille yhteiskuntaa, painottaa KVKL:n toimitusjohtaja Jukka Malila liiton tiedotteessa.

Tammi-syyskuussa viime vuonna kiinteistövälittäjien liikevaihto oli jo noussut yli 420 miljoonaan euroon.

Kiinteistövälitysalan kokonaishenkilöstömäärä lähestyy Malilan mukaan viiden tuhannen rajaa. Kasvua oli tammi-syyskuussa kolmen prosentin hujakoilla.

– Alan kannalta on positiivista, että yrityksemme ovat jälleen uskaltautuneet rekrytoimaan uutta väkeä, Malika toteaa.

Kiinteistönvälitysalan yrityksistä alle 10 henkilöä työllistäviä yrityksiä on lähes 90 prosenttia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)