Uusien asuntojen myyntimäärä kasvoi viime vuonna neljänneksen

Asuntokaupan tahti oli viime vuonna selvästi edellisvuotta vilkkaampi uusissa asunnoissa ja jonkin verran parempi käytettyjen asuntojen puolella, kertoo Kiinteistönvälitysalan Keskusliitto KVKL.

  • LKS 20161117 Tänä vuonna piristynyt asuntokauppa ei peitä alleen alueiden eriytymistä. Pienten kerrostaloasuntojen hinnat ovat kasvukeskuksissa yhä nousussa. Rakennustyömaa Espoon Suurpellossa maanantaina 24. lokakuuta 2016. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

    Rakennustyömaa Espoon Suurpellossa

    ()

Vuodesta 2016 muodostui Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton mukaan kokonaisuutena parempi asuntokauppavuosi kuin vuodet 2014 ja 2015 ovat olleet. Asuntokaupan vilkastuminen kasvatti kiinteistönvälitysalan liikevaihtoa..

Uusien asuntojen kauppamäärä kasvoi viime vuonna noin 25 prosenttia edellisvuoteen verrattuna. Vanhojen asuntojen kasvoi noin 3,5 prosenttia. Vanhojen kerrostaloasuntojen kauppamäärä kasvoi yli 5 prosenttia, rivitaloasuntojen noin 2,5 prosenttia ja omakotitalojen vajaalla prosentilla.

– Maan talouden kehittymisen kannalta on erityisen tärkeää, että asuntokauppa kehittyisi jatkossakin myönteisesti – niin suuret ovat asuntokaupan positiiviset talousvaikutukset eri puolille yhteiskuntaa, painottaa KVKL:n toimitusjohtaja Jukka Malila liiton tiedotteessa.

Tammi-syyskuussa viime vuonna kiinteistövälittäjien liikevaihto oli jo noussut yli 420 miljoonaan euroon.

Kiinteistövälitysalan kokonaishenkilöstömäärä lähestyy Malilan mukaan viiden tuhannen rajaa. Kasvua oli tammi-syyskuussa kolmen prosentin hujakoilla.

– Alan kannalta on positiivista, että yrityksemme ovat jälleen uskaltautuneet rekrytoimaan uutta väkeä, Malika toteaa.

Kiinteistönvälitysalan yrityksistä alle 10 henkilöä työllistäviä yrityksiä on lähes 90 prosenttia.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.