Verkkouutiset

Asuntohinnat pysähtyivät mutta hitaan luisun odotetaan jatkuvan

Vanhojen osakeasuntojen hinnat pysyivät lähes ennallaan helmikuussa tammikuuhun verrattuna, mutta laskivat vuodentakaisesta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan vanhojen kerros- ja rivitaloasuntojen hinnat koko maassa nousivat 0,1 prosenttia tammikuusta helmikuuhun. Pääkaupunkiseudulla hinnat nousivat 0,4 prosenttia, mutta muualla Suomessa hinnat laskivat 0,2 prosenttia.

Viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna hinnat laskivat koko maassa 1,6 prosenttia. Pääkaupunkiseudulla hinnat laskivat 0,7 prosenttia ja muualla Suomessa 2,3 prosenttia edellisvuodesta.

Hypon ekonomisti Juhana Brotherus muistuttaa, että asuntojen hinnat ovat olleet luisussa liki kaksi vuotta eivätkä helmikuun tiedot muuttaneet trendiä.

– Heikko taloustilanne, kasvava työttömyys ja kotitalouksien vaisu ostovoima heijastuvat odotetusti asuntomarkkinoille, Brotherus toteaa tiedotteessaan.

Brotheruksen mielestä on huomionarvoista, että asuntojen hinnat ovat laskeneet käytännössä koko maassa. Asuntomarkkinoilla hintojen lasku on hänen mukaansa yleensä laaja-alaista, kun taas alueiden väliset hintaerot syntyvät nousukaudella.

Brotherus arvelee asuntohintojen luisuvan hitaasti kuluvan vuoden aikana. Ensimmäiset merkit hintatason vakautumisesta nähdään hänen mukaansa vasta kauppamäärien toivuttua ja myyntiaikojen lyhennyttyä.

– Kannattaakin seurata tarkasti, miten nämä kaksi hentoa indikaattoria kehittyvät kesän lähestyessä, Brotherus huomauttaa.

Helmikuussa vanhan osakehuoneiston keskimääräinen neliöhinta koko maassa oli 2 215 euroa, pääkaupunkiseudulla 3 612 euroa ja muualla Suomessa 1 667 euroa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)