Apple ennustaa alkuvuoden liikevaihtonsa laskevan vuodentakaisesta

Apple on varoittanut puhelimiensa myynnin vähentyvän myöhemmin tänä vuonna.

  • LKS 20160127 - NEW YORK, NY - JANUARY 26: An iPhone sits on display inside the Apple store on Fifth Avenue on January 26, 2016 in New York City. This afternoon Apple reported the slowest iPhone earnings since 2007. LEHTIKUVA / Andrew Burton / Getty Images / AFP

    Apple odottaa liikevaihtonsa kääntyvän laskuun

    ()

Apple liikevaihto nousi loka-joulukuussa 75,9 miljardiin dollariin ja nettotulos 14,4 miljardiin eli noin 17 miljardiin euroon.

IPhone-puhelinta myyntiin ennätyksellisesti 74,8 miljoonaa kappaletta, kun vuotta aiemmin vastaavaan aikaan niitä myytiin 74,5 miljoonaa kappaletta. Analyytikot olivat kuitenkin BBC:n mukaan odottaneet 75 miljoonan kappaleen myyntiä

Viime vuoden viimeisen neljänneksen myynti oli Applelle kaikkien aikojen suurin, mutta yhtiön toimitusjohtaja Tim Cook varoitteli tulosjulkistuksen yhteydessä tulevaisuudesta.

Yhtiö ennustaa tämän vuoden tammi-maaliskuun liikevaihdoksi vain 50–53 miljardia dollaria, kun viime vuonna vastaavaan aikaan liikevaihto oli 58 miljardia dollaria.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.