Verkkouutiset

Applea uhkaa miljardien veromätky Euroopassa

Amerikkalainen teknologiayhtiö Apple on saamassa ennätyksellisen veromätkyn, koska Irlanti on Euroopan komission mukaan antanut yhtiölle laitonta valtiontukea.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Brittiläisen talouslehti Financial Timesin mukaan Apple joutuu maksamaan miljardeja euroja veroja takaisin Irlannin valtiolle. Euroopan Komissio on tutkinut asiaa kolme vuotta, ja on lehden mukaan julkistamassa tiistaina päätöksensä asiassa.

Lehden nimettömän tietolähteen mukaan Apple joutuu komission päätöksen takia laskemaan tuloksensa uudestaan. Apple on tutkimuksen mukaan maksanut veroa alle prosentin tuloksestaan Euroopassa, kun vero on Irlannissa normaalisti 12,5 prosenttia.

Sekä Apple että Irlannin valtio ovat kiistäneet tehneensä mitään väärää. Irlantilaisten RTE:n uutisten mukaan Irlannin hallitus on ilmoittanut valittavansa komission kielteisestä päätöksestä Euroopan tuomioistuimeen. Valitusmenettelyn arvioidaan kestävän 18–24 kuukautta.

Yhdysvallat on vaatinut Euroopan komissiota lopettamaan verojen karhuamisen Applelta. Maan valtiovarainministeriö kutsuu Taloussanomien mukaan kirjeessään komissiota ylikansalliseksi veroviranomaiseksi, joka uhkaa kansainvälisiä verosopimuksia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)