Verkkouutiset

Nokian saamaa hintaa Herestä pidetään alhaisena

Suomalaiset analyytikot pitävät Nokian saamaa kauppahintaa Here-karttapalveluista odotettua alhaisempana.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Nokia ilmoitti maanantaina myyvänsä Here-karttapalvelut saksalaisten autovalmistajien Daimlerin, BMW:n ja Audin yhteenliittymälle.

Nokian toimitusjohtaja Rajeev Suri kertoi yhtiön pörssitiedotteessa, että nyt sovittu Here-kauppa on paras mahdollinen vaihtoehto niin Nokian osakkeenomistajille kuin Heren asiakkaille sekä henkilöstölle.

Kaikki suomalaiset analyytikot eivät ole aivan samaa mieltä asiasta.

Nordnetin strategin Jukka Oksaharjun mukaan kauppa kokonaisuudessaan oli hyvä, mutta hinta oli odotettua heikompi. Nokia kertoi maanantaina kaupan hinnaksi 2,8 miljardia euroa.

Hän muistuttaa Kauppalehdessä, että Nokia osti vuonna 2007 Heren edeltäjän, paikkatietojärjestelmiä tuottavan Navteqin reilulla viidellä miljardilla eurolla.

Hän huomauttaa, että nyt monien alaskirjausten jälkeen Nokia myy huonon liiketoiminnan pois. Kymmenen vuoden perspektiivillä karttapalvelut eivät hänen mielestään ole olleet Nokialle kultakaivos.

Myös analyysitalo Inderesin toimitusjohtaja Mikael Rautanen pitää kauppahintaa alhaisena. Hän kertoo Talouselämässä, että aiemmin keväällä hänen mukaansa huhuttiin 4 miljardin tasolle yltävästä kauppasummasta ja viimeisimmissäkin huhuissa puhuttiin 2,5-3 miljardista.

Hänestä hinta on odotuksiin nähden pieni pettymys, kun huomioidaan, minkälaiset kasvumahdollisuudet Herellä on ja miten tärkeä strateginen palanen se on.

Hän epäilee autonvalmistajien päässeen parempaan neuvotteluasemaan sillä, että ne ovat Heren tärkeitä asiakkaita.

Lue myös:

Nokia myy kartta- ja sijaintipalvelunsa 2,8 miljardin eurolla

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)