Verkkouutiset

”Telia-Sonerassa on tekeillä vakava virheliike”

Ammattiliitto Pro ja teleoperaattori Telia-Soneran henkilöstö vaativat yhtiön johtoa ja valtionhallintoa tekemään kaikkensa, jotta verkonvalvontaa ei siirrettäisi Jyväskylästä Ruotsiin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Teleoperaattori Telia-Sonera aloitti tammikuun puolivälissä yhteistoimintaneuvottelut, jotka uhkaavat Ammattiliitto Pron mukaan yhtiön asiakkaiden verkkojen laatua ja tietoturvaa.

Neuvotteluja käydään yhtiön kansainvälisten palvelujen ja operaatioiden yksikössä. Pron mielestä uhkaavinta suomalaisten teleyhteyksille on yksikön verkonvalvonnan siirtäminen Jyväskylästä Ruotsiin.

Yhtiön henkilöstö on Pron mukaan tehnyt kaikkensa vakuuttaakseen työnantajan siitä, että tekeillä on vakava virheliike.

– Todennäköisesti tietoturva tulee kärsimään, kun tietoyhteiskunnalle tärkeän verkon toimintaa ryhdytään valvomaan Suomen rajojen ulkopuolella, meren takaa satojen kilometrien päästä. Yhtiön Suomen johto ei kuitenkaan näe tässä mitään ongelmia, Pron puheenjohtaja Jorma Malinen kertoo tiedotteessaan.

Pro ja Telia-Soneran henkilöstö vaativat yhtiön johtoa ja valtionhallintoa tekemään kaikkensa, jotta nyt siirrettävä verkonvalvonta säilyisi Suomessa.

Pron mukaan tietoyhteiskuntakaaren säädökset edellyttävät, että verkonvalvonnan ja operoinnin on oltava palautettavissa Suomeen.

– On vaikea nähdä miten tämä onnistuu, kun tähän liittyvää osaamista hävitetään yhtiöstä. Nykyisin siirrettävässä yksikössä verkkovalvontaa hoitaa Jyväskylässä parikymmentä henkilöä, Malinen huomauttaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)