"Telia-Sonerassa on tekeillä vakava virheliike"

Ammattiliitto Pro ja teleoperaattori Telia-Soneran henkilöstö vaativat yhtiön johtoa ja valtionhallintoa tekemään kaikkensa, jotta verkonvalvontaa ei siirrettäisi Jyväskylästä Ruotsiin.

  • LKS 20140524  Ammattiliitto Pron edustajiston puheenjohtaja Jorma Malinen valittiin Pron uudeksi puheenjohtajaksi 24. toukokuuta 2014. Vaalissa Malinen sai 90 ääntä ja kilpakumppani, Paperiliiton ex-puheenjohtaja Jouko Ahonen 10 ääntä. LEHTIKUVA / MIKKO STIG

    Jorma Malinen

    ()

Teleoperaattori Telia-Sonera aloitti tammikuun puolivälissä yhteistoimintaneuvottelut, jotka uhkaavat Ammattiliitto Pron mukaan yhtiön asiakkaiden verkkojen laatua ja tietoturvaa.

Neuvotteluja käydään yhtiön kansainvälisten palvelujen ja operaatioiden yksikössä. Pron mielestä uhkaavinta suomalaisten teleyhteyksille on yksikön verkonvalvonnan siirtäminen Jyväskylästä Ruotsiin.

Yhtiön henkilöstö on Pron mukaan tehnyt kaikkensa vakuuttaakseen työnantajan siitä, että tekeillä on vakava virheliike.

– Todennäköisesti tietoturva tulee kärsimään, kun tietoyhteiskunnalle tärkeän verkon toimintaa ryhdytään valvomaan Suomen rajojen ulkopuolella, meren takaa satojen kilometrien päästä. Yhtiön Suomen johto ei kuitenkaan näe tässä mitään ongelmia, Pron puheenjohtaja Jorma Malinen kertoo tiedotteessaan.

Pro ja Telia-Soneran henkilöstö vaativat yhtiön johtoa ja valtionhallintoa tekemään kaikkensa, jotta nyt siirrettävä verkonvalvonta säilyisi Suomessa.

Pron mukaan tietoyhteiskuntakaaren säädökset edellyttävät, että verkonvalvonnan ja operoinnin on oltava palautettavissa Suomeen.

– On vaikea nähdä miten tämä onnistuu, kun tähän liittyvää osaamista hävitetään yhtiöstä. Nykyisin siirrettävässä yksikössä verkkovalvontaa hoitaa Jyväskylässä parikymmentä henkilöä, Malinen huomauttaa.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.