Verkkouutiset

Hyvätuloista verotetaan Suomessa selvästi kovemmin kuin Ruotsissa

Yli 60 000 euroa vuodessa ansaitsevan palkansaajan tuloveroaste on Suomessa kuusi prosenttiyksikköä korkeampi kuin Ruotsissa, kertoo Akava.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Akava on vertaillut Suomen ja Ruotsin tuloveroasteita tietyllä tulotasolla vuosina 2008–2014. Lähteenä on käytetty Veronmaksajien kansainvälistä palkkavertailua vuodelta 2014.

Vertailun mukaan 5 070 euroa kuukaudessa ansaitsevan henkilön tuloveroaste oli Ruotsissa 31,7 prosenttia ja Suomessa 37,7 prosenttia vuonna 2014. Suomessa tuloveroaste oli siis kuusi prosenttiyksikköä korkeampi kuin Ruotsissa.

Tuloveroasteiden ero on kasvanut vuodesta 2010 lähtien, jolloin ero oli vertailuajanjaksolla pienin. Silloin Suomen ja Ruotsin välinen ero oli 1,3 prosenttiyksikköä 4 580 euroa kuukaudessa tienaavilla.

Yli 40 000 euroa vuodessa ansaitsevien tuloverotus on Suomessa vielä kireämpää kuin Ruotsissa. Suomessa 3 300 euroa kuukaudessa ansaitsevan tuloveroaste oli 31,3 prosenttia vuonna 2014, kun se Ruotsissa oli 24,5 prosenttia. Suomessa keskituloisen tuloveroaste oli siis lähes seitsemän prosenttiyksikköä korkeampi kuin Ruotsissa.

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne esitti viikonloppuna, että yli 70 000 euroa vuodessa ansaitsevien ansiotuloveroa voidaan korottaa maltillisesti. SDP haluaa sopeuttaa valtiontaloutta korottamalla veroja miljardilla eurolla ja leikkaamalla menoja kahdella miljardilla ensi vaalikauden alussa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)