Verkkouutiset

Kolmannes yrityksistä ei suojaa tietojaan riittävästi

Liki kolmannes tietoturvaan liittyvään kyselyyn vastanneista ilmoitti, ettei oma organisaatio suojaa luottamuksellisia tai arkaluonteisia tietoja riittävän tehokkaasti.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Vastaajien mielestä ongelmia aiheuttavat eniten suojaamattomat verkkokansiot, joiden kautta luottamuksellisia tietoja päätyy ulkopuolisten käsiin.

Ohjelmistoyhtiö M-Filesin ja Association for Information and Image Managementin tekemän tietoturvakyselyn tulokset osoittavat, että tietojen suojauksessa sekä tiedonhallinnan toimintaohjeissa on puutteita useimmissa organisaatioissa.

Kyselyssä ilmeni, että viime vuoden aikana jopa 38 prosentissa organisaatioista paljastui vähintään yksi tietoturvarikkomus. Lisäksi vastaajista lähes kolmannes (31 %) totesi, ettei oma organisaatio suojaa luottamuksellisia tai arkaluonteisia tietoja riittävän tehokkaasti.

Vastaavasti 36 prosenttia vastaajista ilmoitti, että yrityksellä ei ole tietojen tallennusta, hallintaa ja jakamista koskevia virallisia toimintaohjeita tai vastaajat eivät ainakaan tienneet tällaisten ohjeiden olemassaolosta.

Kysely osoittaa myös, että useissa yrityksissä on jo ryhdytty toimiin tietoturvarikkomusten ehkäisemiseksi. Noin 60 prosenttia vastaajista ilmoitti, että organisaatiossa on otettu käyttöön uusia tiedon suojausta tehostavia ratkaisuja tai käytäntöjä viimeisen vuoden aikana.

Vaikka vastaajien mielestä yrityksen suojaamattomat verkkokansiot ovat sisäisille tietoturvarikkomuksille herkimmin altistuva kohde, monien mielestä myös paperiasiakirjat (46 % vastaajista) ja kuluttajille tarkoitettujen tiedonjakopalvelujen kautta saatavat tiedot (44 %) olivat heikosti suojattuja.

Verkkokysely toteutettiin maailmanlaajuisesti muun muassa Yhdysvalloissa, Kanadassa sekä Euroopan, Lähi-idän ja Afrikan maissa AIIM:n jäsenistössä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)