Verkkouutiset

Metsä Fibren biotuotetehtaan lupamenettelyä jouhevoitetaan

Ympäristöministeriö käynnistää pilottihankkeen sujuvoittaakseen Metsä Fibren Äänekoskelle suunnitteleman biotuotetehtaan lupamenettelyjä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pilottihanke toteutetaan voimassa olevan lainsäädännön mahdollistamissa rajoissa. Hankkeen aikana havaitut hyvät lupakäytännöt kootaan yhteen, jotta ne leviävät laajemminkin toiminnanharjoittajien ja viranomaisten toimintaan.

Metsä Groupiin kuuluva Metsä Fibre valmistelee biotuotetehtaan rakentamista nykyisen sellutehtaan alueelle. Tehdas tuottaisi sellun lisäksi bioenergiaa ja erilaisia biomateriaaleja. Tehtaan perustaminen edellyttää ympäristövaikutusten arviointimenettelyä ja ympäristölupaa.

– Äänekosken biotuotetehdas on metsäteollisuuden historian suurin investointi. Samalla otetaan käyttöön ekotehokkuuden kannalta parhaita ratkaisuja hyödyntämällä kaikki prosessin sivuvirrat ekotuotteina ja uusiutuvana energiana, ympäristöministeri Ville Niinistö (vihr.) sanoo.

Ympäristöhallinnolle pilotointi tarjoaa mahdollisuuden kehittää elinkeinoelämän kanssa hyvää ympäristön laatua ja aikataulullisesti tehokasta lupaprosessia.

Hallituksen rakennepoliittisessa ohjelmassa oli tavoitteena valitus ja lupamenettelyjen jouhevoittaminen. Ohjelman mukaan on tärkeätä, että teollisuuden käynnistämiseen liittyvät menettelyt ovat mahdollisimman selkeitä, tehokkaita ja läpinäkyviä. Ohjelman mukaan myös yritysten ja eri viranomaisten välistä tiedonvaihtoa on tehostettava.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)