Verkkouutiset

Stressitestit kannattavaa bisnestä – konsulttiyritykset rikastuvat 500 miljoonalla

Eurooppalaiset valvontaviranomaiset ja Euroopan keskuspankki maksavat yksityisille konsultti- ja tilintarkastusyrityksille noin 500 miljoonaa euroa stressitesteistä, kertoo Financial Times.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

EKP:n mukaan stressitestit ovat tärkeä askel kohti eurooppalaista pankkiunionia. Yksityisten konsultti- ja tilintarkastusyritysten tehtävänä on tarkastaa euroalueen 128 suurinta lainanantajaa.

Stressitestejä tehdään parhaillaan, ja niiden tulokset on tarkoitus julkaista lokakuussa.

487,7 miljoonan euron laskun hoitaa EKP ja kahdeksan kansallista pankkivalvontaviranomaista. Suurimman laskun, 240 miljoonaa euroa, maksaa Saksan BaFin. Sen sijaan saksalaisille luottolaitoksille kustannuksia arvioidaan tulevan kokonaisuudessaan 360–480 miljoonaa euroa.

EKP:n mukaan stressitestit ovat ”tarpeellinen sijoitus luottamuksen, läpinäkyvyyden ja tarvittavien korjaavien toimenpiteiden aikaansaamiseksi”.

Kaikki asiantuntijat eivät ole vakuuttuneita stressitestien hyödyllisyydestä.

– Ei ole selvää, saadaanko rahoille vastinetta näiltä kirjanpitäjiltä ja konsulteilta. Tilintarkastajat eivät onnistuneet kovin hyvin vuonna 2008, kun vaikeuksissa olevat pankit saivat puhtaat paperit, Essex Business Schoolin laskentatoimen professori Prem Sikka sanoi Financial Timesille.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)