Verkkouutiset

Twitterin avulla voi todistetusti ennustaa osakekurssien kehitystä

Euroopan keskuspankin julkaisema tutkimus osoittaa, että Twitter-aktiivisuus ennakoi osakekurssien kehitystä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tuoreen Euroopan keskuspankin tutkimusjulkaisun mukaan Twitterin ja Googlen avulla pystyy hyvin ennakoimaan osakkeiden tulevaa kehitystä.

Huina Maon, Scott Countsin ja Johan Bollen tutkimuksessa mitattiin tiettyjen sanojen esiintymistä osakurssien yhteydessä Twitterissä ja Googlessa.

Analyysin mukaan kurssinousua odottavat Twitter-kommentit ennakoivat selvästi osakeindeksien tuottojen kasvua Yhdysvalloissa, Isossa-Britanniassa ja Kanadassa. Sen sijaan Kiinassa Twitter kykeni vain vaatimattomasti ennustamaan kurssikehitystä. Google-hakusanoille taas oli selvä korrelaatio kiinalaisten osakeindeksien hintojen kanssa.

Tutkimus myös osoittaa, että Twitter-kommenteilla ja Google-hakusanoilla on positiivinen korrelaatio sijoittajailmapiiriä mittaavien indeksien kanssa. Tutkijoiden mukaan kurssikehitys ja korrelaatio sijoittajailmapiirin kanssa vahvistaa hypoteesia sijoittailmapiirin merkityksestä sijoittajien käyttäytymisessä.

Tutkijoiden käyttämässä metodissa mitattiin sanojen ”bullish” tai ”bull market” ja ”bearish” tai ”bear market” esiintymistä osakkeiden yhteydessä. Bullish tarkoittaa uskoa kurssinousuun ja bearish tarkoittaa uskoa kurssilaskuun. Näitä termejä ei juuri käytetä juuri muussa kuin arvopapereiden yhteydessä, joten ne osoittavat vahvasti, että twiittaaja arvioi juuri sananmukaisesti kyseisen arvopaperin tulevaa kurssikehitystä.

Tutkijat huomauttavat, että vaikka Twitter-kommenteilla ja kurssikehityksellä on yhteys, tutkimus ei osoita syy-seuraussuhteita. Teoreettinen kehys ja syy-seuraussuhteet edellyttävät lisätutkimusta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)