Verkkouutiset

TE: Suomalaisyrittäjät avasivat pikaruokatehtaan Teheraniin – ”Mahdollisuus nousta Iranin Subwayksi”

Suomalainen yrittäjäkaksikko otti rohkean askeleen ja lähti rakentamaan franchising-liiketoimintaa Iraniin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Martti ja Daniel Vähäkangas perustivat maaliskuussa Teheranin lähistölle kolmioleipiä valmistavan tehtaan. Elokuussa tehdas alkaa valmistamaan myös kolmioleipiä.

Vähäkankaiden tarinasta kertoo Talouselämä.

Isä-Martin ja poika-Danielin muodostaman yrittäjäkaksikon tavoitteena on luoda Iraniin kannattava franchising-ketju. Vähäkankaiden East Food -yritys edustaa Snellmanin Mr. Panini -tuotemerkkiä osassa Aasian ja Lähi-idän maista.

Iranissa ei Yhdysvaltojen pakotteiden myötä ole pohjoisamerikkalaisia pikaruokaketjuja, joten Vähänkankailla on isoja visioita maan markkinoiden valtaamisesta.

– Meidän on mahdollista nousta Iranin Subwayksi: 3—5 vuodessa myyntipaikkoja pitäisi olla 3 000–5000, joista 2 000 franchising-periaatteella toimivaa Mr. Panini -visuaalisella ilmeellä varustettua parilointipaikkaa. Loput esimerkiksi markettien yhteydessä, Martti Vähäkangas visioi Talouselämälle.

Aluksi kaksikon ajatuksena oli TE:n mukaan perustaa maahan vain franchising-ketju, mutta lopulta eteen tuli myös oman tehtaan perustaminen, kun riittävän laadukasta alihankkijaa ei löytynyt.

– Ensimmäiset isot sopimukset kauppaketjujen kanssa on tehty. Voittoa pitäisi alkaa tulla vuoden loppuun mennessä. Ja omani haluaisin pois muutamassa vuodessa, mutta ei se ihan niin nopeasti varmaan onnistu, Martti Vähäkangas arvioi TE:lle.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)