Verkkouutiset

Suomelta 500 000 euroa Ukrainan konfliktin uhreille

Suomi antaa kehitysministeri Pekka Haaviston päätöksellä 500 000 euroa humanitaarista apua Ukrainaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Apu toimitetaan perille YK:n pakolaisjärjestön UNHCR:n kautta, jolla on keskeinen rooli kodeistaan pakenemaan joutuneiden ukrainalaisten auttamisessa.

– Itä-Ukrainan humanitaarinen tilanne on heikentynyt nopeasti taistelujen kiihdyttyä. Suuri osa kodeistaan lähtemään joutuneista on naisia ja lapsia, jotka tarvitsevat kiireesti majapaikan, ruokaa ja muita perustarpeita, kehitysministeri Pekka Haavisto (vihr.) toteaa.

– Suomen antama humanitaarinen apu perustuu aina kansainvälisiin humanitaarisiin periaatteisiin, se on riippumatonta ja puolueetonta. Samaan aikaan toivon, että konfliktiin löydetään mahdollisimman nopeasti poliittinen ratkaisu.

Jo yli 155 000 ukrainalaista on rekisteröitynyt maan sisällä siirtymään joutuneeksi, mutta UNHCR:n mukaan kotoaan maan muihin osiin paenneiden ihmisten määrä saattaa todellisuudessa olla huomattavasti suurempi.

Rekisteröityneistä 85 prosenttia on paennut Itä-Ukrainasta. Suurin osa on lähtenyt kotoaan väkivaltaisuuksien vuoksi tai kriisin humanitaaristen seurausten muun muassa veden, ruoan ja lääkkeiden puutteen vuoksi. Koteihinsa palaavat ihmiset puolestaan tarvitsevat apua taisteluissa tuhoutuneiden rakennusten korjaamisessa jälleen asuinkäyttöön.

YK ja Ukrainan hallitus julkistivat 14. elokuuta alustavan yhteissuunnitelman, jonka mukaan eri YK-järjestöt tarvitsevat yhteensä 33,3 miljoonaa Yhdysvaltojen dollaria (noin 25 miljoonaa euroa) Ukrainan humanitaariseen kriisiin vastaamiseksi. UNHCR:n osuus kokonaistarpeesta on kolmannes.

Suomi myönsi jo maaliskuussa Ukrainan humanitaariseen tilanteeseen 500 000 euroa, joka toimitettiin perille Suomen Punaisen Ristin kautta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)