Verkkouutiset

Risto E.J. Penttilä: Vaarana on koko EU:n hajoaminen

Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Risto E.J. Penttilän mukaan Suomen pitäisi edistää läheisempää pohjoismaista yhteistyötä Brexitin jälkeen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Risto E.J. Penttilä arvioi, että Britannian päätös irtautua EU:sta tarkoittaa yhden aikakauden loppua. Bryssel-keskeisen integraation aika on ohi. Britannian kansanäänestys ja populistipuolueiden nousu ovat hänestä osoitus tästä. Nyt on annettava tilaa erilaisille alueellisille ratkaisuille.

– Jos EU ei muutu perusteellisesti, on vaarana että koko unioni purkautuu, Penttilä toteaa.

Penttilän mukaan Brexit nostaa pohjoismaisen yhteistyön merkitystä Suomelle. Euroopasta löytyy monta aluetta, joissa rajaesteiden poistaminen ja liikkuvuuden helpottaminen vahvistaisi talouskasvua ja työpaikkojen syntymistä. Pohjoismaat ovat hyvä esimerkki tästä.

– Suomen on nyt aktiivisesti ajettava läheisempää pohjoismaista integraatiota, toteaa Penttilä.

Sen sijaan ainoa oikea tapa suhtautua Britanniaan EU:sta lähdön jälkeen on Penttilän mukaan mahdollisimman käytännöllinen.

– On sekä EU:n että Britannian intresseissä, että osapuolet sopivat nopeasti kaikista käytännön järjestelyistä, jotta kaupankäyntiin ja normaaliin kanssakäymiseen syntyisi mahdollisimman vähän häiriöitä, toteaa Penttilä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)