Verkkouutiset

Pk-yrityksille 25 miljardia lisärahoitusta komissiolta ja Euroopan investointirahastolta

Eurooppalaisilla pienillä ja keskisuurilla yrityksillä on pian mahdollisuus saada jopa 25 miljardia euroa lisärahoitusta lainatakauksina ja pääomana.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Euroopan komissio ja Euroopan investointirahasto (EIR) allekirjoittavat tänään sopimuksen, jonka seurauksena eurooppalaisilla pienillä ja keskisuurilla yrityksillä on pian mahdollisuus saada jopa 25 miljardia euroa lisärahoitusta lainatakauksina ja pääomana.

EU:n yritysten kilpailukykyä ja pk-yrityksiä koskevasta COSME-ohjelmasta pk-yrityksille kohdennettavan 1,3 miljardin euron ansiosta rahoituksen välittäjiltä on mahdollista saada mobilisoitua vipuvaikutuksen avulla jopa 25 miljardia euroa seuraavien seitsemän vuoden aikana.

21 miljardin euron takaukset

COSME-ohjelmasta rahoitetaan pankkien takauksia, jotta ne voivat helpommin myöntää pk-yrityksille lainoja ja leasing-rahoitusta.

COSME-ohjelman rahoituksellinen vipuvaikutus on melkoinen, sillä lainatakuuksi sijoitettu euro mahdollistaa jopa 30 euron rahoituksen pk-yrityksille. Nämä takaukset auttavat tyypillisesti monia sellaisia pk-yrityksiä, jotka eivät vakuuksien puuttuessa ehkä muuten voisi saada rahoitusta.

On odotettavissa, että jopa 330 000 pk-yritystä saa COSMEn takaaman lainan. Lainojen kokonaisarvon oletetaan kohoavan jopa 21 miljardiin euroon. Aiemmin saatujen kokemusten perusteella on odotettavissa, että 90 prosenttia tuensaajista on korkeintaan 10 työntekijän yrityksiä, joille myönnetään keskimäärin 65 000 euron lainatakuu. Juuri tällaisten yritysten on vaikeinta saada lainaa.

4 miljardia euroa pääomaa

Osa varoista sijoitetaan rahastoihin, jotka tarjoavat riskipääomaa kasvuvaiheen pk-yrityksille, erityisesti sellaisille, joilla on toimintaa yli valtioiden rajojen. Rahastojen hoitajat toimivat liiketaloudellisin perustein, jotta varmistetaan, että investoinnit keskittyvät eniten kasvupotentiaalia omaaviin pk-yrityksiin.

On odotettavissa, että pääomaa saa noin 500 yritystä, ja kokonaisinvestointien määrä yltää jopa 4 miljardiin euroon.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)