Verkkouutiset

Pelastaako Kiina ruplan? ”Voisi osoittaa sitoutumisensa Venäjään”

Venäjä saattaa turvautua 150 miljardin juanin valuutanvaihtosopimukseen Kiinan kanssa ruplan pelastamiseksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Venäjä kaipaa kipeästi likviditeettitukea ja swap-järjestely voisi olla täydellinen väline tähän tarkoitukseen, Bank of Communicationsin pääekonomisti Lian Ping sanoi South China Morning Postille.

Kyseessä on noin 20 miljardin euron arvoinen valuutta-swap-sopimus, jonka Kiina ja Venäjä solmivat lokakuussa. Sopimuksen tarkoituksena oli vähentää molempien maiden riippuvuutta Yhdysvaltain dollareista keskuspankin avomarkkinaoperaatioissa.

– Juan-rupla-swap-sopimus ei ollut ainoastaan taloudellinen asia. Sillä on myös poliittisia ulottuvuuksia keskinäisen luottamuksen merkkinä, shanghailaisen arvopaperiyhtiö Yinshu Capitalin johtaja Wang Feng sanoi South China Morning Postille.

Vaikka koko swap-sopimus käytettäisiin ruplien ostoon, se ei lehden haastatteleman asiantuntijan mukaan riittäisi. Lokakuusta lähtien Venäjä käytti noin 20 miljardin euron edestä dollareita ruplan tukiostoihin, eikä sekään riittänyt pitämään yllä ruplan kurssia.

Shanghai sosiaalitieteiden akatemian tutkija Li Lifanin mukaan Kiina voisi kuitenkin aluksi hyväksyä ainakin 15 miljardin juanin eli 2 miljardin euron ruplien oston ”osoittaakseen sitoutumisensa Venäjään”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)