Verkkouutiset

Ekonomisti kehuu Suomenmaalle Sipilän Microsoft-ehdotusta

Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilän ehdotuksessa Microsoftin irtisanomiskorvaukset voisivat toimia suoraan työntekijän perustaman yrityksen alkupääomana.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pellervon taloustutkimus PTT:n toimitusjohtaja Pasi Holm kannattaa ratkaisua, jolla Microsoftin irtisanomien työntekijöiden irtisanomiskorvaukset olisi mahdollista ohjata heidän perustamiensa yritysten alkupääomaksi ilman, että siitä aiheutuu näille työntekijöille verotettavaa ansiotuloa.

– Erittäin hyvä esitys tässä tilanteessa, Holm sanoo Suomenmaalle.

Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä teki asiasta ehdotuksen viikonloppuna.

Työministeri Lauri Ihalainen (sd.) totesi tämän jälkeen epäilevänsä, että Sipilän malli voisi tuoda mukanaan verokikkailua.

Holmin mielestä verokikkailun pelko ei saa torpata esitystä. Hän pitää Ihalaisen epäilyjä irrallisena heittona. Työministeri ei voi vain heittää ilmaan tällaisia epäilyjä, ja jättää asiaa sitten siihen.

– Jos ratkaisussa on kikkailun mahdollisuuksia, säädökset pitää luonnollisesti tutkia ja laatia niin, että kikkailut estetään, Holm sanoo.

Microsoft vähentää maailmanlaajuisesti noin 18 000 työpaikkaa, joista noin 12 500 on entisiä Nokian työntekijöitä. Suomen osuus vähennyksistä on yli tuhat työpaikkaa. Oulun toimipiste lakkautetaan, joka tarkoittaa noin 500 työntekijän irtisanomista.

Microsoft on luvannut järjestävänsä irtisanomisen yhteydessä jonkinlaisen irtisanomiskorvauksen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)