Verkkouutiset

Optimismia Kreikassa: Tukipakettiraha voi virrata jo tässä kuussa

Sekä Kreikan rahoittajat että Kreikka viestittävät, että neuvottelut etenevät sujuvasti ja jopa aikataulua edellä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kreikan odotetaan saavan ensimmäinen lainaerä alustavasti 86 miljardin euron suuruiseksi kokonaisuudessaan suunnitellusta kolmannesta Kreikan tukipaketista Euroopan vakausmekanismilta (EVM) ennen 20. elokuuta. Kyseisenä päivänä Kreikalta erääntyy Euroopan keskuspankille (EKP) maksettavaksi 3,2 miljardin euron lainaerä.

Jos kolmas lainaohjelma ei olisi siihen mennessä valmis, Kreikalle pitäisi maksaa uusi siltarahoituserä komission hallinnoimasta Euroopan rahoituksenvakautusmekanismista (ERVM), josta Kreikka sai jo aiemmin 7,2 miljardin euron erän. ERVM ei ole kuitenkaan tarkoitettu pysyviä lainaohjelmia varten. Kreikan valtiovarainministerin mukaan kuitenkaan tällaisesta siltarahoituksesta ei ole tarvinnut keskustella lainkaan.

– Asiat ovat ainakin niin hyvällä tolalla, kuin odotamme niiden olevan. Ne eivät ainakaan ole huonommin, ja ne voivat olla vähän paremmin kuin olin ajatellut, Kreikan valtiovarainministeri Eukleides Tsakalotos sanoi Kathimerinin mukaan.

Lehden mukaan Euroopan komissio suhtautuu aikatauluun yhtä optimistisesti.

Kreikan on sovittava vielä velkojien kanssa uudesta yksityistämisrahastosta, varhaiseläkkeiden asteittaisesta poistamisesta, tämän vuoden taantuman suuruuden arvioinnista, tämän vuoden primäärisen budjettitasapainon suuruudesta ja järjestämättömien lainojen hoidosta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)