Verkkouutiset

Kreikan primääriylijäämä ylittää odotukset – kasvu vauhdittuu

Kreikan tämän vuoden julkisen talouden primäärinen budjettiylijäämä nousee kahteen prosenttiin bruttokansantuotteesta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Euroopan unionin ja Kansainvälisen valuuttarahaston (IMF) Kreikan tukipaketin yhteyteen asetettu tavoite ylijäämäksi tälle vuodelle oli 1,5 prosenttia.

Ensi vuonna ylijäämä kasvaa maanantaina julkaistun budjettiluonnoksen mukaan 2,9 prosenttiin bkt:sta.

Kreikka on myös nousemassa ylös kuusi vuotta kestäneestä taantumasta. Tänä vuonna Kreikan kokonaistuotanto kasvaa 0,6 prosenttia. Ensi vuoden kasvuksi arvioidaan 2,9 prosenttia

Kreikan tavoitteena on irtautua 240 miljardin euron arvoisesta EU:n ja IMF:n tukipaketista tämän vuoden lopussa – vuosi suunniteltua aiemmin.

– Maa on siirtymässä pitkään kestävän kasvun ja primäärisen budjettiylijäämän aikaan, mikä parantaa työllisyyttä, vähentää työttömyyttä ja parantaa kaikkien kansalaisten elintasoa, varavaltiovarainministeri Christos Staikouras sanoi toimittajille eKathimerinin mukaan.

Primäärinen budjettijäämä tarkoittaa alijäämää ennen velanhoitokuluja. Jos primäärinen budjetti on ylijäämäinen, maa maksaa enemmän velkaa takaisin kuin se joutuu ottamaan uutta velkaa. Kreikan julkinen velka on kuitenkin edelleen noin 175 prosenttia bruttokansantuotteesta, mikä nostaa velanhoitokulut poikkeuksellisen korkeiksi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)