Verkkouutiset

Kiinan talouskasvu jäämässä hitaimmaksi sitten Tiananmenin verilöylyn

Kiinan talouskasvu on hidastunut, ja se aiheuttaa huolta maailman talouskasvun näkymistä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kiinan talous kasvoi kolmannella vuosineljänneksellä 7,3 prosenttia. Talouskasvun vauhti oli nyt hitainta viiden vuoden aikana, mikä Wall Street Journalin mukaan viittaa siihen, että Kiinan hallituksen toimet talouskasvun vauhdittamiseksi eivät ole tepsineet toivotulla tavalla.

Financial Timesin mukaan Kiinan talouskasvun hidastuminen aiheuttaa huolta maailman talouskasvun näkymistä. Se myös lisää todennäköisyyttä, että Kiinan hallitus ryhtyy aiempaa reippaampiin elvytystoimiin.

Kiinan talouskasvu oli viimeksi yhtä hidasta vuoden 2009 alussa maailmanlaajuisen talouskriisin vuoksi. Nyt Kiinan ongelmat ovat kotikutoisia. Suurin ongelma on kiinteistösektori, joka on aiemmin toiminut talouskasvun moottorina. Analyytikot uskovat tilanteen kehittyvän vielä pahemmaksi valtavan ylitarjonnan vuoksi.

Käytännössä kuluvan vuosineljänneksen kasvuvauhti tarkoittaa sitä, että Kiinan talouskasvu koko vuodelta jää hitaimmaksi sitten vuoden 1990, kun maahan kohdistettiin kansainvälisiä pakotteita Tiananmenin verilöylyn seurauksena.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)