Verkkouutiset

Haglund Kauppalehdessä: Solidium harrastaa sijoitustoimintaa veronmaksajien riskillä

Puolustusministeri Carl Haglundin mielestä valtion omistama sijoitusyhtiö Solidium pitäisi ajaa alas, kertoo Kauppalehti.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

RKP:n puheenjohtaja, puolustusministeri Carl Haglund moittii Solidiumin rakennetta, jossa muodollisesti ollaan sijoittajia, mutta samaan aikaan poliitikoilta vaaditaan omistajaohjausta.

Yritysten asioita käsitellään talouspoliittisessa ministerivaliokunnassa, ja ministerit sidotaan sitä kautta sisäpiiriläisiksi, eivätkä he voi perustella tehtyjä päätöksiä. Toisaalta ministerit eivät päätä mistään, vaan Solidiumin hallitus tekee päätökset.

– Joko Solidium on vain sijoitustoimintaa, eikä siihen sekaannuta ollenkaan. Tai sitten koko salkusta pitkän päälle luovutaan ja keskitytään vain strategiseen omistukseen, Haglund sanoi Kauppalehdelle.

Hänen mielestään koko salkusta pitäisi luopua ajan kanssa.

– Olemme luoneet järjestelmän, jossa osakkeet ovat Solidiumin taseessa ja siellä harrastetaan sijoitustoimintaa veronmaksajien riskillä.

Valtio on Solidiumin kautta kaivosyhtiö Talvivaaran suurin omistaja.

– Jos haluttaisiin mennä kaivosalalle, sinne pitää mennä kunnolla: ei sijoittajaksi vaan toimijaksi. Mutta että mennään sijoitusyhtiön kautta vähemmistöomistajana riskibisnekseen, se on ihan eri asia.

Haglundin mielestä bisneksenteko pitäisi kuitenkin jättää yksityisille toimijoille.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)