Verkkouutiset

Kaj Turunen Ylelle: Kreikan lainaneuvottelut ovat teatteria

Talousvaliokunnan puheenjohtajan mukaan Suomen hallitus ei ole perääntynyt linjauksistaan yhtyessään keskiviikon vastaisena yönä saavutettuun Kreikka-sopuun.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Eduskunnan talousvaliokunnan puheenjohtaja Kaj Turusen mielestä Euroryhmä, IMF ja muut Kreikan lainaohjelman valvojat siirtävät ongelmaa myöntäessään Kreikalle lisävelkaa erä kerrallaan.

– Minun mielestäni nämä lainaneuvottelut ovat pikkuisen teatteria. Kreikalta edellytetään tiettyjä toimia talouden kuntoon laittamiseksi. Kreikalle annetaan aina sen verran lisää velkaa, että se pystyy maksamaan entiset velat pois, eduskunnan talousvaliokunnan puheenjohtaja Kaj Turunen (ps.) toteaa Ylen Ykkösaamussa.

Euroryhmä lupasi Kreikalle 10 miljardin lisärahoituksen ja velkahelpotuksia tiistaina ja keskiviikon vastaisena yönä käydyissä neuvotteluissa. Lisäksi IMF lupasi osallistua edelleen Kreikan lainoittamiseen.

Turusen mukaan Suomen on pidettävä kiinni hallitusohjelman linjauksista liittyen Kreikan lainaneuvotteluihin.

– Minun mielestäni on tärkeää, että pidetään hallitusohjelmasta kiinni. Se tarkoittaa sitä, että Suomelle ei saa tulla lisävastuita, Turunen sanoi Ylen Ykkösaamussa.

– Eikä tämäkään päätös tuo Suomelle lisävastuita.

IMF:n Euroopan johtaja Poul Thomsen totesi olevansa tyytyväinen siihen, että kaikki ovat tunnustaneet Kreikan velkatilanteen olevan kestämätön ja maan tarvitsevan velkahelpotuksia.

IMF on ajanut voimakkaasti velkahelpotuksia. Se olisi halunnut tehdä ehdottomia velkahelpotuksia mahdollisimman nopeasti, mutta taipui siihen, että Kreikalle annetaan ehdollisia helpotuksia myöhemmin.

Hallitusohjelman linjauksen mukaan Suomen kokonaisvastuu ei saa kasvaa, ja Kreikan on täytettävä kaikki ehdot.

Turusen mukaan Suomen hallitus ei ole perääntynyt linjauksistaan yhtyessään keskiviikon vastaisena yönä saavutettuun sopuun.

– Suomelle ei ole tullut lisää vastuita. On selvää, että Kreikalla on tiettyjä maksueriä, joista se ei selviydy. Tässä annetaan Kreikalle sen verran velkaa, että maa pystyy maksamaan entisiä velkoja pois.

– Tämä on ongelman siirtämistä minun mielestäni.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)