Verkkouutiset

Huumekauppa ja prostituutio kasvattivat Britannian kulutuskysyntää miljardeilla

Britit kuluttivat viime vuonna 12,3 miuljardia puntaa huumeisiin ja prostituutioon, selviää Ison-Britannian tilastoviranomaisen (ONS) tuoreista luvuista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tiistaina julkaistu tilastoviranomaisen raportti on ensimmäinen virallinen tuktimus siitä, kuinka paljon rahaa britit käyttävät laittomiin aktiviteetteihin. Euroissa luku on 15,8 miljardia. Summa on enemmän kuin brittiläiset kotitaloudet käyttävät olueen ja viiniin, kertoo The Daily Telegraph.

Kokaainin ja heroiinin kaltaisiin huumeisiin käytetyt rahat kasvattivat viime vuonna yksityistä Britannian yksityistä kulutuskysyntää 6,7 miljardilla punnalla eli 8,6 miljardilla eurolla. Prostituutioon taas arvioitiin viime vuonna käytetyn yhteensä 4,3 miljardia puntaa eli 5,5 miljardia euroa.

Laittomiin toimintojen vaikutukset kansantalouden kokonaiskysyntään otetaan tulevaisuudessa huomioon kansantalouden tilinpidossa, koska Euroopan unioni vaatii sitä. EU:n mukaan laittomien toimintojen huomioon ottaminen parantaa eri talouksien vertailtavuutta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)