Verkkouutiset

Applea uhkaavat miljardien sakot – laittomia verosopimuksia Irlannissa

Euroopan komission tutkimukset Applen Irlannissa tekemistä verosopimuksista ovat johtamassa useiden miljardien eurojen sakkoihin, kertoo Financial Times.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Komissio kertoo tutkimuksistaan tällä viikolla. Financial Timesin saamien tietojen mukaan Apple hyöytyi laittomasta valtionavusta sopiessaan Irlannin hallinnon kanssa edullisista verosopimuksista, joilla yhtiön maksama vero painettiin alle kahteen prosenttiin.

Apple kiistää syytökset ja katsoo, että mitään erityisiä sopimuksia Irlannin valtion kanssa ei ole tehty.

Applen verokäytännöt joutuivat suurennuslasin alle viime vuonna Yhdysvaltain senaatin kuulemisissa. Siinä yhteydessä paljastui, että Apple on siirtänyt miljardien dollareiden arvosta voittoja Yhdysvaltojen ulkopuolelle välttääkseen verot. Apple on luvannut maksaa kaikki verovelat Yhdysvalloille.

Komission tutkimuksista on vastuussa EU:N kilpailukomissaari Joaquín Almunia.

Käynnissä on myös vastaavat tutkimukset Starbucksin ja Alankomaiden välisistä sopimuksista sekä Fiatin rahoitusosaston ja Luxemburgin välisistä sopimuksista.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)