Verkkouutiset

Seksiä ”vastoin luontoa” – uhkana vankeus, kidutus ja kuoliaaksi kivitys

Nigerian seksuaalivähemmistöjen tilanne huonontunut, kertoo Migrin raportti.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Suomesta haki viime vuonna turvapaikkaa 166 nigerialaista, tämän vuoden tammi–toukokuussa 67. Viime vuonna puhutelluista nigerialaisista vajaat 20 prosenttia viittasi homoseksuaalisuuteen turvapaikkaa hakiessaan. Tämä selviää puhuttelupöytäkirjoista, joita Maahanmuuttoviraston maatietopalvelu on tutkinut.

Suuntaus-hankkeen tuoreen julkisiin lähteisiin perustuvan raportin mukaan LGBTI-ihmisten (lesbian, gay, bisexual, transgender and intersexual) elämä Nigeriassa on karua, ja heidän tilanteensa on huonontunut viime aikoina.

Homoseksuaalisuutta pidetään Nigeriassa syntinä ja yhteisöjen asenteet homoseksuaaleja kohtaan ovat kovat. Monet homoseksuaalit joutuvat elämään kaksoiselämää ja menemään naimisiin perheensä painostuksesta.

Edellinen presidentti Goodluck Jonathan allekirjoitti viime vuoden tammikuussa lain, joka kieltää avioliiton tai rekisteröidyn parisuhteen samaa sukupuolta olevien välillä 14 vuoden vankeusrangaistuksen uhalla. Muualla solmittuja liittoja ei tunnusteta.

Seksiä ”vastoin luontoa” harrastavia uhkaa koko maassa 14 vuoden vankilatuomio. Lisäksi Pohjois-Nigeriassa voimassa oleva sharia-laki määrää homoseksuaalisista teoista rangaistukseksi ruoskintaa, vankilaa tai kuoliaaksi kivittämisen.

Suurin uhka tulee kuitenkin yhteiskunnan taholta. Väkijoukot ovat hakeneet homoseksuaalisuudesta epäiltyjä kodeistaan ja nöyryyttäneet ja pahoinpidelleet heitä julkisesti.

Uuden lain voimaantuloa ennakoiden myös pidätykset ovat lisääntyneet ja poliisin on kerrottu hankkineen tunnustuksia pahoinpitelemällä ja kiduttamalla.

Olot ovat hieman paremmat vain muutamissa suurkaupungeissa, kuten Abujassa ja Lagosissa, kertoo Migrin raportti.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)