Verkkouutiset

Uusi yhdenvertaisuusvaltuutettu pelkää talouden vaikutuksia yhdenvertaisuuteen

Kirsi Pimiän mukaan on pelkona, että tiukka taloustilanne heikentää yhdenvertaisuuden toteutumista, vaikka kaikki asiaa kannattavatkin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yhdenvertaisuusvaltuutettuna juuri aloittanut Kirsi Pimiä on huolissaan tiukan taloustilanteen vaikutuksista yhdenvertaisuuden toteutumiseen. Säästöjen ohella kannattaa hänen mukaansa myös miettiä, miten kaikki voivat osallistua täysipainoisesti yhteiskunnan rakentamiseen.

– On tärkeää ymmärtää, että yhdenvertaisuuden toteutumiseksi tietyt henkilöt tarvitsevat erityiskohtelua, kuten vammaiset henkilöt kohtuullisia mukautuksia, Pimiä sanoo tiedotteessaan.

Uusi yhdenvertaisuuslaki edellyttää hänen mukaansa viranomaisilta ja koulutuksen järjestäjiltä toimia yhdenvertaisuuden edistämiseksi. Työnantajien, joiden palveluksessa on yli 30 henkilöä, edellytetään laativan yhdenvertaisuussuunnitelman.

– Yhdenvertaisuuden toteutuminen on myös asennekysymys. Tästä iloisena esimerkkinä mainittakoon PKN:n osallistuminen tämän viikon Euroviisuihin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)