Verkkouutiset

Suurten yritysten johtajista 40 prosenttia uskoo voivansa riittävästi vaikuttaa poliittisiin päätöksiin

Vain viidesosa tuoreeseen kyselyyn vastanneista yritysjohtajista pitää kanaviaan politiikkoihin riittävinä, mutta usko poliittisiin vaikutusmahdollisuuksiin kasvaa selvästi yrityskoon mukaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yritysjohtajien arviot vaikutusmahdollisuuksistaan poliittiseen päätöksentekoon kasvavat tuoreen kyselyn perusteella yrityskoon mukaan.

Alle 50 henkilön yrityksissä työskentelevistä vastaajista vain 13 prosenttia piti vaikutusmahdollisuuksiaan riittävinä, kun taas yli 250 hengen yrityksissä näin ajatteli peräti 40 prosenttia vastaajista.

Viestintätoimisto N2 Commsin teettämässä kyselyssä yritysjohtajia edustaneista vastaajista puolet kertoi, ettei ole tavannut kuluneen vuoden aikana yhtään valtakunnallisen tason poliitikkoa. Lisäksi yli kolmannes vastaajista ei tuntenut yhtään valtakunnallisen tason poliittista päättäjää.

Vastaajakohtaiset erot olivat N2 Commsin mukaan kuitenkin suuria. Joukossa oli yksi, joka kertoi tuntevansa 30 poliitikkoa.

Kyselyyn vastanneilla poliitikoilla sen sijaan oli kuluneen vuoden aikana ollut yritysjohtajien kanssa keskimäärin 16 tapaamista. Vastaajat tunsivat keskimäärin 42 yritysjohtajaa, ja joka kymmenes kertoi tuntevansa yli 50 yritysjohtajaa.

Poliitikkoja edustaneista vastaajista yli neljä viidesosaa olikin sitä mieltä, että yrityksillä on riittävästi kanavia poliitikkojen tapaamiseen. Sen sijaan yritysjohtajia edustaneista vastaajista vain viidesosa piti kanaviaan riittävinä.

N2 Commsin kyselyn toteutti IROResearch.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)