Verkkouutiset

Järjestöt: Vetoomus ympäristöministeriön puolesta on saanut suosiota

Ympäristöjärjestöt kertovat, että vetoomuksen itsenäisen ympäristöministeriön puolesta on allekirjoittanut jo yli 55 000 kansalaista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ympäristöjärjestöjen perjantaina käynnistämän vetoomuksen itsenäisen ympäristöministeriön puolesta on järjestöjen mukaan allekirjoittanut jo yli 55 000 kansalaista.

Nimiä aiotaan kerätä keskiviikkoon saakka, jolloin vetoomus on tarkoitus luovuttaa hallitustunnustelija Juha Sipilälle (kesk.).

Keräyksen suosio on järjestöjen mukaan ollut niin suuri, että verkkopalvelin on ajoittain ylikuormittunut eikä kaikkia allekirjoituksia ole hetkittäin kyetty vastaanottamaan.

– Osa poliitikoista on väläytellyt ympäristöministeriön lakkauttamista ja sen tehtävien siirtämistä uuteen luonnonvaraministeriöön. Luonnonsuojelua ja luonnonvarojen käyttöä ei kuitenkaan voida niputtaa päätöksenteossa yhteen, sillä intressit ovat joskus selkeästi vastakkaiset ja ympäristön edun valvominen vaatii itsenäisen valmistelun, WWF Suomen pääsihteeri Liisa Rohweder toteaa järjestöjen tiedotteessa.

Vetoomuksen käynnistivät BirdLife Suomi, Greenpeace, Luonto-Liitto, Maan ystävät, Natur och Miljö, Suomen luonnonsuojeluliitto sekä WWF.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)