Verkkouutiset

Yle: Elinkeinoelämän keskusliitto lobbaa eniten komissaareja

Elinkeinoelämän keskusliitto on vaikutusvaltaisin suomalainen toimija EU:ssa, kun mittatikuksi valitaan tapaamiset unionin korkeimpien virkamiesten kanssa, kertoo Yle.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yle selvitti komissaarien ja heidän kabinettiensa kahdenväliset tapaamiset yhdeksän kuukauden ajalta ja tutki, montako suomalaista yritystä tai organisaatiota listalta löytyy.

Selvästi eniten tapaamisia oli Elinkeinoelämän keskusliitolla (EK), jonka edustajat olivat tavanneet ajanjakson aikana kymmenen komissaarin kabinettia. Yhteensä järjestöllä oli kuusitoista tapaamista komissaarien tai virkamiesten kanssa. Tapaamisten aiheet ulottuivat veronkiertosäännöksistä aina energiapolitiikkaan asti.

Kaukana EK:n perässä tulevat oman alansa sääntelystä kiinnostuneet suuryritykset, kuten Nokia, Fortum, Gasum, ja Neste.

Elinkeinoelämän ja yritysten intressejä edustavien ulkopuolelta listalle pääsi vain Kirkon ulkomaanapu, Akava, RAY ja Ulkopoliittinen instituutti, joista kullakin oli yksi tapaaminen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)