Verkkouutiset

SDP kiri kakkoseksi Ylen gallupissa

Keskusta jatkaa ylivoimaisessa gallup-kärjessä Ylen uutisten tammikuun puoluekannatusmittauksessa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kannatustaan hieman menettänyt keskusta jatkaa ykkösenä tasan 26 prosentin lukemissa.

Kokoomusta äänestäisi nyt mittauksen mukaan 16,3 prosenttia puoluekantansa kertoneista. SDP nousi kokoomuksen ohi 17,2 prosentin kannatuksellaan. SDP:lle 17,2 prosentin kannatus on korkein lähes kahteen vuoteen.

Kokoomukselle tammikuun 16,3 prosentin kannatus on 2000-luvun heikoin tulos. Puolessa vuodessa kokoomuksen kannatus on pudonnut eli 5,5 prosenttiyksikköä.

Oppositiopuolue perussuomalaiset katkaisi loppukesästä jatkuneen alamäen. Kannatus ehti painua jo 13 prosentin lukemiin, mutta uusi vuosi muutti suunnan ainakin hetkeksi. Nyt perussuomalaiset saivat 14,8 prosentin kannatuksen.

Kesken vaalikauden hallituksen jättäneiden ja oppositioon siirtyneiden vihreiden ja vasemmistoliiton kannatus on ollut alkuvuodesta alamäessä. Eniten kannatustaan menettäneet vihreät pysyivät niukasti vasemmistoliiton edellä 8,3 prosentilla. Vasemmistoliittoa kannatti mittauksessa 8,2 prosenttia.

RKP:n kannatuksesksi mitattiin 4,2 prosenttia ja kristillisdemokraattien 3,5 prosenttia

Taloustutkimus haastatteli mittausta varten yhteensä 3 419 henkilöä, joista puoluekantansa kertoi 60,8 prosenttia eli hieman vähemmän kuin joulukuussa. Haastattelut tehtiin 29.12.2014–27.1.2015. Virhemarginaali on suurimpien puolueiden kohdalla noin puolitoista prosenttiyksikköä suuntaansa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)