Verkkouutiset

Yle-gallup: SDP:n nousu taittui, keskusta nousi suurimmaksi

Ylen tuoreen mielipidemittauksen mukaan keskusta on nostanut kannatustaan peräti kaksi prosenttiyksikköä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ylen teettämän tuoreen mielipidemittauksen mukaan keskusta on nostanut kannatuksensa peräti 23,3 prosenttiin ja on nyt gallupin mukaan suosituin puolue. Kannatus nousi edellisestä kyselystä peräti kaksi prosenttiyksikköä.

Kokoomuksen kannatus laski 0,8 prosenttiyksikköä ja on nyt 20,4 prosenttia. Laskua oli myös kolmantena 16,6 prosentin kannatuksella (-0,5%-yks.) olevilla perussuomalaisilla ja neljänneksi 15,2 prosentin kannatuksella (-0,6%-yks.) jääneillä sosialidemokraateilla.

Vasemmisto nousi hieman (+0,1%-yks.) ja sai 8,3 prosentin kannatuksen. Vihreille mitattiin syyskuussa kannatuksen laskua 0,3 prosenttiyksikköä ja kannatus oli 7,8 prosenttia.

Pienemmistä hallituspuolueista RKP sai 4,6 ja kristillisdemokraatit tasan kolmen prosenttiyksikön kannatuksen. RKP:n suosio loikkasi kyselyssä ylöspäin 0,9 ja KD:n putosi 0,4 prosenttiyksikköä.

Haastattelut tehtiin Ylen mukaan 2.-25. syyskuuta ja virhemarginaali on suurimpien puolueiden osalta noin 1,4 prosenttiyksikköä ylös- tai alaspäin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)