Verkkouutiset

Kokoomus lähestyy kärkikaksikkoa myös Ylen gallupissa

Pääministeripuolue keskusta on kohentanut kannatustaan Ylen marraskuun mittauksessa ja ero kärjessä jatkavaan SDP:hen on kutistunut alle yhteen prosenttiyksikköön.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Opposition SDP:tä äänestäisi Taloustutkimuksen Ylelle tekemän mittauksen mukaan 21,1, keskustaa 20,4 ja kokoomusta 18,9 prosenttia vastanneista.

Kolmen suurimman puolueen kisa on syksyn aikana kiristynyt. SDP:n ja kokoomuksen kannatus on kesän jälkeen noussut.

Taloustutkimuksen toimitusjohtajan Jari Pajusen mukaan keskustan kannatus nousi 21. marraskuuta alkaneella viikolla, mutta viimeisellä tutkimusviikolla keskustan suosio taas notkahti.

Pajunen tulkitsee, että kaivosyhtiö Terrafamen rahoituspäätös toi keskustalle ensin myönteistä julkisuutta, mutta pääministeri Juha Sipilän Yle-viesteistä noussut kohu käänsi tuulen. Tämän tapauksen vaikutukset keskustan kannatukseen näkyvät kuitenkin vasta seuraavissa kannatusmittauksissa

Kolmen suosituimman puolueen ero muihin kasvoi, kun vihreät kadotti kuukaudessa kannatuksestaan yhden prosenttiyksikön.

Vihreille mitattiin 12,6, vasemmistoliitolle 8,6 ja perussuomalaisille 8,5 prosentin kannatus. Perussuomalaisten kannatus näyttää juuttuneen alle yhdeksän prosenttiin. Puolueen vuoden 2012 kuntavaalitulos oli 12,3 prosenttia.

RKP:n kannatus mittauksessa oli 4,0 prosenttia ja kristillisdemokraattien 3,6 prosenttia.

Taloustutkimus haastatteli kannatusarviota varten yhteensä 2 927 henkilöä. Haastattelut tehtiin 2.–29.11.2016. Puoluekantansa kertoi 57,3 prosenttia kaikista vastanneista. Mittauksen virhemarginaali on suurimpien puolueiden osalta noin kaksi prosenttiyksikköä suuntaansa.

Lue myös: HS-gallup: Kokoomus lähestyy kärkikaksikkoa

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)