Verkkouutiset

Ylen gallup: Keskusta selkeä ykkönen, kokoomus kakkonen

Tuoreen Ylen uutisten mielipidemittauksessa keskustan kannatus kasvoi yli kaksi prosenttiyksikköä ja nousi 25,5 prosenttiin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Taloustutkimuksen tekemässä tutkimuksessa kokoomukselle mitattiin lokakuussa 19,4, SDP:lle 15,2 ja perussuomalaisille 15,1 prosentin kannatus. Kokoomuksen kannatus tippui syyskuusta yhden prosenttiyksikön.

SDP ohitti perussuomalaiset, joiden kannatus tippui 1,5 prosenttia. Perussuomalaisten kannatus on ollut toukokuun eurovaalien jälkeen laskusuunnassa.

Syyskuussa hallituksen jättäneet vihreät nostivat kannatustaan 1,3 syyskuusta prosenttiyksiköllä ja ohittivat 9,1 prosentin kannatuksellaan vasemmistoliiton. Se sai tyytyä 7,9 prosenttiin.

Kokoomuksen kannatusta vuotaa keskustan ohella vihreisiin ja perussuomalaisiin. Perussuomalaiset taas menettää kannattajiaan erityisesti keskustalle.

SDP:n kannatuksen lasku on pysähtynyt, mutta viime eduskuntavaaleihin verrattuna vuotoa on eniten keskustaan ja jonkin verran myös perussuomalaisiin ja vihreisiin.

Keskusta on kerännyt uusia kannattajia kokoomuksesta ja perussuomalaisista. Eniten uusia kannattajia keskustalle on tullut nukkuvien puolueesta.

Vihreiden uudet kannattajat tulevat SDP:stä ja kokoomuksesta.

Taloustutkimus Oy haastatteli kannatusarviota varten yhteensä 3 390 henkilöä, joista puoluekantansa kertoi 64 prosenttia. Haastattelut tehtiin 30.9.-28.10. Mittauksen virhemarginaali on suurimpien puolueiden osalta noin 1,4 prosenttiyksikköä suuntaansa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)