Verkkouutiset

Ylen mittaus: Kokoomus nousi kakkoseksi

Keskusta on edelleen ylivoimaisena ykkösenä Yle Uutisten viimeisimmässä kannatuskyselyssä. Kokoomus on noussut kakkoseksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Keskustalle olisi Taloustutkimuksen toteuttaman kyselyn perusteella luvassa 24 prosenttia äänistä, ja kokoomusta kertoo kannattavansa 16,9 prosenttia vastaajista. Kokoomuksen kannatus on noussut 0,8 prosenttiyksikköä edellisestä mittauksesta.

Perussuomalaiset on ottamassa loppukirin. Tuoreessa kyselyssä heitä ilmoitti kannattavansa 16,7 prosenttia vastanneista, kun kuukauden takaisessa mittauksessa puoluetta kannatti 14,6 prosenttia vastaajista.

Eroa perussuomalaisten ja kokoomuksen välillä on vain 0,2 prosenttiyksikköä.

SDP:n kannatus näyttää hiipuvan, sillä maaliskuun lopussa ja huhtikuun kahden ensimmäisen viikon aikana tehdyssä kyselyssä puoluetta ilmoitti kannattavansa enää 15,1 vastaajista. Miinusta edellisestä mittauksesta on 1,1 prosenttiyksikköä.

Pienemmistä puolueista eniten kannatusta näyttäisi kyselyn keräävän vihreät. Heitä äänestäisi 8,8 prosenttia kyselyyn vastanneista. Hyvin lähellä on kuitenkin vasemmistoliitto 8,3 prosentin kannatuksellaan. Molemmat menettäneet kannatustaan hieman Ylen edelliseen kyselyyn verrattuna.

RKP:tä kertoi kannattavansa 4,6 prosenttia, mikä on hivenen enemmän kuin viime kuun mittauksessa. Kristilliset ovat puolestaan menettäneet kannatustaan, sillä heitä kannattaa 3,5 prosenttia vastaajista.

Vaikka kannastaan epävarmojen osuus oli tällä kertaa pienempi kuin Ylen edellisessä mittauksessa, on heitä edelleen paljon. Tuoreeseen kyselyyn vastanneista vain noin 58,4 prosenttia kertoi puoluekantansa.

Taloustutkimus haastatteli kannatusarviota varten yhteensä 2 667 henkilöä, joista puoluekantansa kertoi 58,4 prosenttia. Haastattelut tehtiin 23.3–15.4. Kyselyn virhemarginaali on suurimpien puolueiden osalta 1,6 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Graafissa voit itse vertailla Ylen kannatuskyselyiden tuloksia

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)