Verkkouutiset

Ylen mittaus: Kokoomus ja keskusta liki tasoissa

Tuoreen Ylen uutisten teettämän mielipidemittauksen mukaan keskusta ja kokoomus ovat liki tasoissa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kyselyn mukaan keskustaa äänestäisi 21,3, kokoomusta 21,2, perussuomalaisia 17,1 ja SDP:tä 15,8 prosenttia kansalaisista. Eniten kannatustaan paransi SDP, jonka suosio palasi nyt viime kevään lukuihin. SDP:n kannatuksen oikea taso liikkuu Ylen haastatteleman puolueen puheenjohtaja Antti Rinteen mukaan yli 25 prosentin lukemissa.

Kannatusmittauksen tausta-aineiston mukaan Jutta Urpilaisen syrjäyttämisestä suivaantuneet naiset ovat palaamassa SDP:n kannattajiksi. Sen sijaan työntekijöiden joukossa SDP:n suunta on ollut alaspäin.

Keskustan kannatus nousi heinäkuusta 0,4 ja kokoomuksen putosi 0,6 prosenttiyksikköä. Niin ikään perussuomalaisten eurovaalien jälkeen alamäessä ollut kannatus kääntyi elokuussa 0,7 prosenttiyksikön nousuun. Vähän yli 17 prosentin lukemat ovat yhä tämän vuoden toiseksi alimmat.

Vasemmistoliiton kannatus putosi kuukaudessa hieman yli yhden prosenttiyksikön. Vasemmistoliitolle mitattiin 8,2 prosentin kannatus. Lukema merkitsee sitä, että oppositioon siirtymisestä tullut kannatuslisä on sulanut lähes kokonaan.

Myös vihreiden suosio putosi elokuussa 0,7 prosenttiyksikköä, ja vihreille mitattiin nyt 8,1 prosentin kannatus.

Pienistä hallituspuolueista RKP sai 3,7 ja kristillisdemokraatit 3,4 prosentin kannatuksen. Kristillisdemokraattien kannatus pysyi ennallaan ja RKP menetti kannatustaan 0,2 prosenttiyksikköä.

Taloustutkimus haastatteli kannatusarviota varten yhteensä 2912 henkilöä. Puoluekantansa kertoi 64,1 prosenttia vastanneista. Haastattelut tehtiin 5.-28.elokuuta. Virhemarginaali on suurimpien puolueiden osalta noin 1,4 prosenttiyksikköä molempiin suuntiin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)