Verkkouutiset

Yle: Erkki tuomioja ei nimitä Venäjän toimia hyökkäykseksi

Ulkoministeri Erkki Tuomioja varoo kutsumasta Venäjän toimintaa Ukrainassa hyökkäykseksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

”Venäjä ilmeisesti pyrkii siihen, että siellä on riittävästi asemia, että he voivat näitä neuvotteluja varten pitää separatistitkin osapuolena”, Erkki Tuomioja totesi Ylelle.

Tuomioja varoo nimittämästä Venäjän toimia hyökkäykseksi. Hänen mukaansa Ukrainan presidentti Petro Poroshenkokin on varovainen sanakäänteissään.

”Kukaan ei halua lähteä sinne suoraan valtiolliseksi osapuoleksi, vaan käyttää sitten erilaisia muita menetelmiä, joilla tuetaan sitä sodankäyntiä”, Tuomioja sanoi.

Tuomioja osallistuu EU-maiden ulkoministereiden puolivuosittaiseen kokoukseen Milanossa. Kokouksessa on määrä keskustella Ukrainan tilanteesta.

”Julistamaton sota”

Viron presidentti Toomas Hendrik Ilves tuomitsi Venäjän toimet torstaina antamassaan tiedotteessa.

Ilves ei jakanut Tuomiojan varovaisuutta. Hänen mukaansa Venäjä käy Ukrainassa julistamatonta sotaa.

”Diplomaattisesta prosessista tai tulitaukoneuvotteluista on mahdotonta keskustella vakavasti silloin, kun yksi maa on käytännössä tuonut asevoimansa luvatta toisen maan alueelle ja silti kiistää osallisuutensa konfliktiin”, Ilves sanoi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)