Verkkouutiset

Jyri Häkämies Ylelle: EK on yhä valmis neuvottelemaan yhteiskuntasopimuksesta

Elinkeinoelämän keskusliiton toimitusjohtaja Jyri Häkämies pitää yhteiskuntasopimusneuvotteluiden avaamista uudelleen mahdollisena, kertoo Ylen uutiset.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Jyri Häkämiehen mukaan kariutuneet yhteiskuntasopimuksen neuvottelut voidaan aloittaa uudestaan, mikäli tuleva hallitus esittää kutsun neuvotteluihin.

Juha Sipilä (kesk.) totesi, ettei kirvestä ole heitetty kaivoon yhteiskuntasopimuksen tiimoilta ja tähän toteamukseen on helppo yhtyä. Ne ongelmat, joiden ratkaisemisesta silloin neuvoteltiin, ovat edelleen olemassa, hän sanoo.

Häkämies ei halua lähteä arvailemaan tuleeko hallitukselta kutsua uusiin neuvotteluihin, mutta sanoo, että yhteiskuntasopimus on äärimmäisen kannatettava, eikä sitä saisi unohtaa.

Suomen ammattiliittojen keskusjärjestö SAK:n puheenjohtaja Lauri Lylyn (sd.) mukaan mitään virallista neuvotteluyhteyttä yhteiskuntasopimuksen tiimoilta ei enää ole.

– Neuvottelut päättyivät viime viikolla sillä tavoin rakentavasti, että kukaan ei laittanut ovea kiinni. Kuitenkin todettiin, että tästä ei ole löydettävissä ratkaisua muun muassa työajan pidennysten vuoksi, hän sanoo.

Lylyn mukaan SAK haluaa nähdä valmiin hallitusohjelman ja neuvotella kesäkuun puolessa välissä tulevan kasvu- ja työllisyyssopimuksen ennen mahdollista yhteiskuntasopimuksen uusia neuvotteluita.

Lylyn mielestä mikäli neuvottelut halutaan aloittaa uudestaan, pitää yhteiskuntasopimuksen listaa lyhentää muun muassa työajan pidennysten osalta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)