Yle: Juha Sipilän mukaan eduskunnassa ymmärretään tahallisesti väärin

Pääministerin mielestä poliitikkojen tavallisin synti on kahdeksannen käskyn rikkominen.

  • LKS 20170705 Pääministeri Juha Sipilä tapasi toimittajia Helsingissä 5. heinäkuuta 2017. Maakuntavaalit lykkääntyvät ensi vuoden lokakuulle ja sote-uudistus lykkääntyy vuodella. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

    Juha Sipilä.

    ()

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) mukaan eduskunnassa ymmärretään tahallisesti väärin ja syyllistytään näin raamatun kahdeksannen käskyn rikkomiseen. Kahdeksas käsky on: "Älä lausu väärää todistusta lähimmäisestäsi".

Asiasta kertoo Yle.

Sipilä puhui aiheesta lestadiolaisen Rauhan sanan Suvijuhlilla. Sipilä on itse rauhansanalainen.

– Joudun itsekin tuota painia käymään aika usein eduskunnan kyselytuntien jälkeen ja mielelläni soisin, että edustajatoveritkin sitä kävisivät, SIpilä sanoi tahalliseen väärinymmärtämiseen ja kahdeksanteen käskyyn viitaten.

Ylen mukaan Sipilä siteerasi Suvijuhlilla pitämässään puheessa raamattua useaan otteeseen. Hän myös kiitteli rauhansanalaisia heidän tuestaan pääministerin työssä.

– En pysty pukemaan sanoiksi, kuinka tärkeitä nuo rohkaisevat viestit ja esirukoukset ovat. Ne antavat voimaa, tunnetta siitä, että Suomea rakennetaan yhdessä, Sipilä sanoi Ylen mukaan.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.