Lauri Lyly Ylelle: Erittäin kriittisiä kantoja on kuulunut

Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestön SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly ei ole yllättynyt jäsenliittojen päätöksistä olla lähtemättä mukaan kilpailukykysopimukseen, kertoo Yle.

  • LKS 20160301  LKS 20160229 SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly kertoi medialle SAK:n hallituksen kokouksen päätöksistä Helsingissä maanantaina 29. helmikuuta 2016. SAK:n hallitus lähettää työmarkkinajärjestöjen neuvottelutuloksen yhteiskuntasopimuksesta liittojen käsiteltäväksi. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

    Lauri Lyly

    ()

Yhteiskuntasopimusneuvotteluista kieltäytyivät perjantaina Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT, Palvelualojen ammattiliitto PAM, Suomen elintarviketyöläisten liitto SEL sekä Rakennusliitto.

Lauri Lyly totesi Yle Uutisille perjantaina iltapäivällä, että kaikista näistä on kuulunut koko ajan tähän erittäin kriittisiä kantoja, se ei tullut yllätyksenä.

Hän kertoi ymmärtävänsä, ettei tämä ole helppoa kellekään. Hänen mielestään vaihtoehto on kuitenkin tarjolla olevaa huonompi.

– Tässä on tällainen pienemmän riesan tie, yritetään yhdessä hakea ratkaisua työlllisuuden ja investointien aikaansaamiseksi.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.