Verkkouutiset

Yle-gallup: SDP nousi suurimmaksi puolueeksi

Suomen suurin puolue on nyt SDP, jota kannattaa 21,5 prosenttia suomalaisista, kertoo Yle.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ylen Taloustutkimuksella teettämän kannatusmittauksen mukaan hallituspuolueiden yhteenlaskettu kannatus on pudonnut kuukauden takaisesta 2,4 prosenttiyksikköä. Hallituspuolueiden yhteenlaskettu kannatus on nyt 45,9 prosenttia. Punavihreää oppositiota kannattaa nyt 51,6 prosenttia äänestäjistä.

Eniten on pudonnut pääministeripuolue keskustan kannatus 1,3 prosenttiyksiköllä. Keskustan kannatus on nyt 20,4 prosenttia.

Kokoomuksen kannatus on pysynyt käytännössä ennallaan. Viime kuukauteen nähden pudotusta on 0,1 prosenttiyksikköä 17 prosenttiin.

Perussuomalaisten kannatus on pudonnut prosenttiyksiköllä. Perussuomalaisia äänestäisi nyt 8,5 prosenttia suomalaisista, kun eduskuntavaaleissa kannatus oli vielä 17,7 prosenttia.

Vihreät on nostanut kannatustaan prosenttiyksiköllä 13,5 prosenttiin.

Vasemmistoliittoa kannatta 8,5 prosenttia äänestäjistä eli yhtä paljon kuin perussuomalaisia. RKP:n kannatus on 4,5 prosenttia ja kristillisdemokraattien kannatus 3,6 prosenttia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)