Yle: Kokoomuksen ja SDP:n kannatukset notkahtivat

Sekä kokoomuksen että SDP:n kannatus on Ylen tuoreessa mielipidemittauksessa pudonnut yli prosenttiyksikön.

  • STT-LEHTIKUVAN VUODET KUVAT 2015
LKS 20151230  Puheenjohtajat Perussuomalaisten Timo Soini (vas.), SDP:n Antti Rinne, Kokoomuksen Alexander Stubb ja Keskustan Juha Sipilä tulosillassa Pikkuparlamentissa Helsingissä, 19. huhtikuuta 2015. Heikki Saukkomaa

    Timo Soini, Antti Rinne, Alexander Stubb ja Juha Sipilä.

    ()

SDP on Suomen suurin puolue 21,5 prosentin kannatuksella, mutta kannatuksesta on huvennut 1,2 prosenttiyksikköä edelliseen mittaukseen nähden.

Toiseksi suurin puolue on keskusta, jonka kannatus on 20,9 prosenttia. Edelliseen mittaukseen nähden kannatus on pudonnut 0,5 prosenttiyksikköä.

Kokoomus on kannatusmittauksessa kolmannella sijalla 17,3 prosentin kannatuksella. Edelliseen mittaukseen nähden kokoomus on menettänyt puolueista eniten kannatustaan, 1,4 prosenttiyksikköä.

Vihreät on nostanut kannatustaan 0,6 prosenttiyksiköllä 12,3 prosenttiin.

Perussuomalaisten alamäki näyttää taittuneen. Puolue on nostanut kannatustaan 0,9 prosenttiyksikköä 9,8 prosenttiin.

Vasemmistoliitto on nostanut kannatustaan puolueista eniten. Sen kannatus on nyt nyt 8,6 prosenttia, mikä on 1,3 prosenttiyksikköä enemmän kuin viimeksi.

RKP:n kannatus on 4,1 prosenttia ja Kristillisdemokraattien kannatus 3,4 prosenttia.

Ylen kannatusmittauksen on toteuttanut Taloustutkimus, joka haastatteli tutkimusta varten 2 923 henkilöä. Haastattelut tehtiin 11.tammikuuta ja 2. helmikuuta välisenä aikana. Virhemarginaali on suurimpien puolueiden osalta noin 1,4 prosenttiyksikköä ylös tai alaspäin.

Epävarmojen osuus on kannatusmittauksessa lisääntynyt. Puoluekantansa kertoi kaikista vastanneista 61,3 prosenttia, kun viimeksi puoluekannan ilmoitti 66,6 prosenttia vastanneista.

Infografiikassa voit vertailla puolueiden kannatusarvioita prosentteina.

Datan on kerännyt Yle Uutisille Taloustutkimus Oy.

Tulokset perustuvat 2 900-3 900 puhelinhaastatteluun lomakausia lukuun ottamatta.

Kannatusluvut on laskettu puoluekantansa ilmoittaneista vastaajista.

Kannatusarvioiden tilastollinen virhemarginaali on suurten puolueiden osalta noin +/- 1,8 prosenttiyksikköä.

Grafiikan lähtötilanne on viime eduskuntavaalien tulos. Voit verrata puolueiden kannatusten kehittymistä valitsemalla vertailuun haluamasi puolueet ja ajankohdat.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.