Verkkouutiset

RKP- ja KD-edustajat: Ministerisalkkujako ei ole iltalypsyn paikka

RKP:n Stefan Wallin ja KD:n Sauli Ahvenjärvi ovat yhtä mieltä siitä, ettei ministerisalkkujen uusjako ole paikka lähteä uhkailemaan muita hallituskumppaneita.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

RKP:n kansanedustaja Stefan Wallin ja KD:n kansanedustaja Sauli Ahvenjärvi olivat tänään tiistaina Ylen Radio 1:n Ykkösaamussa haastateltavana.

Wallinin mielestä ministerisalkkujen jakaminen ei ole iltalypsyn paikka, vaan ”rintamakarkureitten” lähdön jälkeen on tärkeää pitää huolta siitä, että hallitus pysyy kasassa.

Vihreät jättivät eilen maanantaina hallituksesta eroilmoituksensa. Tasavallan presidentti myöntää eron ja nimittää uudet ministerit perjantaina. Vihreiltä jäävät vapaaksi ympäristöministerin ja kehitysministerin tehtävät.

Wallinin mielestä voisi ajatella, että vihreiden salkuista jaettaisiin jotakin pienpuolueille, RKP:lle ja KD:lle. Wallinin mielestä tasa-arvoasiat voisit sopia RKP:lle. Hänen mielestään ”täytyy olla valmis tarttumaan vastuuseen”, jos vaikeana pidettyjä omistajaohjausasioita tarjottaisiin RKP:lle.

Omistajaohjausasiat kuuluvat nykyisin kehitysministeri Pekka Haavistolle (vihr.). Tasa-arvoasiat puolestaan kuuluvat peruspalveluministeri Susanna Huoviselle (sd).

Ahvenjärven mielestä jos salkkuja aletaan paloitella, on tärkeää, että voimasuhteet säilyvät hallituksessa.

– Kuten Wallin sanoi, ei ole sellainen paikka, että lähdettäisiin uhkailemaan tai kiristämään, Ahvenjärvi sanoi.

Hänen mielestään tulliasiat sopisivat kuitenkin sisäministeri Päivi Räsäselle (kd.). Tulliasiat kuuluvat nykyisin liikenne- ja kuntaministeri Paula Risikolle (kok.).

Puolueet neuvottelevat salkkujaosta tänään.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)