Verkkouutiset

Minna Helle: Tunnen kyllä hyvin myös työnantajapuolen ajattelumaailmaa

Vuoden alusta valtakunnansovittelijana aloittanut Minna Helle ei näe mitään ongelmaa siirtymisessään edunvalvojasta puolueettomaksi tahoksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Oikeustieteiden kandidaatti Minna Helle on työskennellyt aikaisemmin muun muassa Akavassa, Tehyssä ja Journalistiliitossa. Nimityshetkellä hän toimi edunvalvontajohtajana Toimihenkilökeskusjärjestö STTK:ssa.

– On totta, että olen tehnyt koko urani edunvalvontatyötä ja nimenomaan palkansaajapuolella, mutta toisaalta koko työurani ajan toisella puolella pöytää ovat istuneet työnantajat eli tunnen kyllä hyvin myös työnantajapuolen ajattelumaailmaa. En näe mitään ongelmaa siinä, että siirtyy edunvalvojasta puolueettomaksi tahoksi, Helle vakuutti maanantaina Ylen Ykkösaamussa.

Työmarkkinajärjestöt eivät päässeet syksyllä sopuun yhteisestä ehdokkaasta valtakunnansovittelijaksi. Lopulta työministeri Lauri Ihalainen (sdp.) valitsi virkaa hakeneista Helteen.

Helle oli SAK:n ja STTK:n pääehdokas, mutta Akava ja Kuntatyönantajat vastustivat häntä. Helsingin Sanomien mukaan Kuntatyönantajat vastustivat Helteen nimitystä muun muassa siksi, että hän oli Tehyn tiukka neuvottelupäällikkö vuoden 2007 tuloratkaisussa, jossa sairaanhoitajat uhkasivat joukkoirtisanoutumisella.

Helteen mukaan jokaisella ”näissä töissä toimivalla” on jonkinlainen tausta, johon yleensä kuuluu myös kiperiä neuvottelutilanteita. Hän myös muistutti, että tietysti jokainen näissä tilanteissa hoitaa oman intresssitahonsa asiaa.

– Itse olen ammattilainen omissa töissäni, ja minusta on todella hassua ajatella, että se mitä olen tehnyt joskus aikaisemmin työurallani, jotenkin määrittelisi tekemisiäni tänä päivänä, Helle kertoi.

Helteen mukaan on itsestään selvää, valtakunnansovittelijan tehtävässä täytyy olla täysin puolueeton ja riippumaton. Hän kertoi myös uskovansa, että tehtävässä on hyötyä eri osapuolten herkkien kohtien tuntemisesta ja siitä, että on ollut mukana kovissa väännöissä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)