YK:n kehitysohjelman pääjohtaja saapuu vierailulle Suomeen

YK:n kehitysohjelman UNDP:n pääjohtaja Helen Clark vierailee Suomessa loppuviikolla.

  • LKS 20120507 - UNDP:n eli YK:n kehitysohjelman pääjohtaja Helen Clark osallistui Suomen-vierailullaan Kapuscinski-luennolle Helsingissä 7. toukokuuta 2012. LEHTIKUVA / SARI GUSTAFSSON

    Helen Clark Suomen-vierailullaan vuonna 2012

    ()

UNDP:n pääjohtajan Helen Clarkin torstaina alkavan kaksipäiväisen vierailun aiheena on ulkoministeriön mukaan muun muassa hauraiden valtioiden tukeminen kestävässä kehityksessä ja konflikteista toipumisessa.

Clark tapaa ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Lenita Toivakan (kok.). Tapaamisen aiheena ovat ministeriön mukaan muun muassa Suomen kehityspolitiikan linjaukset uuden selonteon pohjalta, Suomen ja UNDP:n kumppanuus, Syyrian ja Irakin tilanteet sekä toukokuussa Istanbulissa pidettävä humanitaarisen avun huippukokous.

Clark vierailee lisäksi eduskunnan ulkoasiainvaliokunnassa ja tapaa hallituspuolueiden eduskuntaryhmien puheenjohtajat. Hän puhuu myös Suomen YK-liiton ja UNDP:n avoimessa seminaarissa YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden toimeenpanosta hauraissa valtioissa.

Tänä vuonna 50 vuotta täyttänyt UNDP:n on ulkoministeriön mukaan Suomelle tärkeä ja pitkäaikainen kumppani. Suomen painopisteenä on erityisesti työ demokraattisen hallinnon ja oikeusvaltiokehityksen edistämisessä sekä kriisien ehkäisyssä ja niistä toipumisessa.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.