Wille Rydman: Sekä hallitsemattomat kansainvaellukset että Venäjän voimapolitiikka ovat uhkia Euroopalle

Kansanedustaja Wille Rydman (kok.) on huolissaan, että monet tunnistavat uhkaksi Euroopalle vain joko hallitsemattoman kansainvaelluksen tai Venäjän voimapolitiikan, mutta eivät molempia.

  • LKS 20150423 - Kokoomuksen uusi kansanedustaja Wille Rydman Helsingissä 23. huhtikuuta 2015. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

    ()

Wille Rydman kertoo facebook-sivullaan havainneensa, että suhteessa aikamme turvallisuushaasteisiin suomalaiset voidaan jakaa karkeasti neljään kategoriaan.

Yhden kategorian mielestä Venäjä on uhka, mutta etelästä tuleva kansainvaellus mahdollisuus. Toisen kategorian mielestä etelästä tuleva kansainvaellus on uhka, mutta Venäjä mahdollisuus.

Kolmannen kategorian mielestä molemmat ovat mahdollisuuksia, ja neljännen mielestä molemmat ovat uhkia.

– Minusta on selvää, että sekä hallitsemattomat kansainvaellukset että Venäjän voimapolitiikka ovat merkittäviä uhkia koko Euroopalle. Olen myös huolissani siitä, että monet tunnistavat uhkaksi näistä yhden mutta eivät toista. Kuitenkaan se, että yhden uhkan rinnalle on kasvanut toinen merkittävä uhka, ei ole tehnyt ensimmäisestä uhkasta yhtään vähemmän todellista, Rydman kirjoittaa.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.