Verkkouutiset

”Euroopan veronmaksajat eivät halua maksaa Tsipraksen tyhjiä lupauksia”

Euroopan parlamentin suurimman ryhmän, keskustaoikeistolaisen EPP:n mukaan Kreikan vaalivoittajan lupaukset paljastuvat vielä valheiksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– On pettymys nähdä, että pääministeri Antonis Samarasin valitsema oikea ja rehellinen tie ei menestynyt (Kreikan parlamenttivaaleissa), sanoo EPP:n parlamenttiryhmän puheenjohtaja Manfred Weber.

Hänen mukaansa uudistusten tie on kantanut hedelmää ja sitä pitäisi jatkaa.

– Pian tulee selväksi, että Syrizan Alexis Tsiprasin lupaukset Kreikan kansalle eivät ole muuta kuin vaalivalheita. Eurooppalaiset veronmaksajat eivät halua maksaa herra Tsipraksen tyhjiä lupauksia, Weber sanoo.

Weberin mukaan Eurooppa on valmis osoittamaan solidaarisuutta Kreikalle, jos se toteuttaa sopimansa sitoumukset.

– Kaikki sitoumukset on täytettävä, Weber vaatii.

Alexis Tsipras kertoi kampanjassaan, että Kreikka lopettaa säästötoimet. Hän myös lupasi neuvotella tukipakettien ehdot Euroopan unionin ja Kansainvälisen valuuttarahasto IMF:n kanssa uusiksi.

Kreikan tukilainojen ehtona on ollut, että valtio noudattaa tiukkaa säästöohjelmaa ja tekee rakenteellisia uudistuksia.

Tsipras kertoi Ateenassa vaalivoiton varmistuttua, että uusi hallitus on valmis yhteistyöhön ja löytämään velkojien kanssa kaikkia osapuolia tyydyttävän ratkaisun.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)