Verkkouutiset

Itämeri-putkelle kova vastustaja Brysselistä – ”Nord Stream vie turvallisuutemme”

Manfred Weber katsoo uuden kaasuputken uhkaavan Keski-Euroopan kaasumarkkinoita.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

EU-parlamentin EPP-ryhmän puheenjohtaja, saksalainen Manfred Weber on aloittanut kampanjan Itämeren pohjaan suunniteltua Nord Stream 2 -kaasuputkea vastaan. Weberin mukaan putki heikentäisi EU:n ulko- ja turvallisuuspoliittisia tavoitteita, koska se lisäisi unionin riippuvuutta venäläisen Gazprom-yhtiön kaasusta.

Financial Times -lehden mukaan Weber on lähettänyt asiasta kirjeen EU:n energiakomissaari Miguel Arias Cañetelle ja Saksan talousministeri Sigmar Gabrielille.

– EU vaarantaa kaasun saatavuuden Keski- ja Itä-Euroopassa, erityisesti Ukrainassa. Onhan Gazprom ilmoittanut, että se lopettaa kaasun toimittamisen Ukrainan kautta, kun Nord Stream 2 valmistuu, Weber kirjoittaa.

Keskustaoikeistolainen EPP-ryhmä on 221 mepillään EU-parlamentin suurin poliittinen ryhmä. Suomesta siihen kuuluvat kokoomus ja ulkojäsenenä kristilliset.

Nord Stream 2 on kaasuputki, joka kulkisi Venäjältä Pietarin alueelta Itämeren pohjaa pitkin Koillis-Saksaan. Putken pituus olisi 1 200 kilometriä. Enemmistön putkiyhtiöstä omistaisi Gazprom, joka on rakennuttanut myös Nord Stream 1 -putken.

Suomessa Nord Stream 2:n rakentamista on esittänyt muun muassa entinen pääministeri Paavo Lipponen, joka on toiminut Nord Stream -yhtiön konsulttina.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)